Loppekur til hund

Her på siden finder du loppekur til hund. Alle som har en hund ved at det er godt at have et mindre lager af loppekur. Langt den største del af alle loppekurene til hunden kan også bruges til at forebygge at hunden får lopper. Dette gøres ved at behandle ofte med en loppekur. De fleste loppekure til hund holder omkring 30 dage og herefter er hunden udsat igen. Hvis hunden så behandles igen så er den dækket ind igen. 

Man plejer at sige at hvis ens hund har lopper så har hele huset lopper. Det skyldes at det kun er en mindre del af alle lopperne som faktisk bor på hunden. Der er langt flere lopper i hundens tæpper og dens hundekurv. Derfor kan det være svært nogle gange at komme helt af med lopperne og derfor er det nødvendigt med en loppekur som holder omkring en måned. Det kan anbefales at holde hunden dækket ind i højsæsonen for at undgå at hunden får lopper. 

Har min hund lopper?

Det kan være svært for det utrænede øje at finde ud af om ens hund allerede har lopper. Der er ingen skam i at ens hund har lopper, det kommer og går når hunden er udenfor, i hundeskov eller møder andre hunde på gaden. 

Man behøver ikke tage til dyrlægen for at afgøre om ens hund har lopper. Man kan sagtens selv behandle det.  Der er mange klassiske tegn på om ens hund har lopper. Det første tegn er det mest almindelige, hunden klør sig hele tiden omkring halsen og det er som om den ikke stopper igen, det er et af de klassiske tegn på at ens hund har lopper. Det andet tegn på at man har brug for en loppekur er at hunden begynder at "gnave" i sig selv. Det hunden forsøger er at klø sig ved at bide de små krapyler ihjel. Det er mange gange at man ser at hunden har rødlige aftegninger ovenpå poterne (nemmest at se på lyse hunde) det er typisk fordi den har gnavet sig selv til blods på poterne fordi lopperne bider. Det samme gør sig gældende henne på bagkroppen af hunden. Hunden vil prøve at gnave med fortænderne på bagkroppen for at bide lopperne ihjel og/eller klø sig. Ser du dette på din hund er det bare ind her på siden og købe en loppekur.

Man opdager også ofte lopperne fordi man selv eller ens børn bliver bidt af lopperne. Dette klør og er ubehageligt, men som mennesker er vi heldigt stillet - lopperne gider ikke at leve på os.

Hvilken loppekur skal jeg vælge?

Når det kommer til at vælge den rigtige loppekur er det vigtigste at se på hundens vægt. Alle de loppemidler man kan købe er baseret på hundens vægt. Det betyder at du skal have hunden op på badevægten. Det kan være nemt med en mindre hund og få den til at stå stille på vægten. Det er straks værre, når man har en stor hund på 40 kilo. Her anbefales det at man selv hopper op på vægten først og så herefter løfter hunden. Nu kan man nemt trække de to tal fra hinanden. Hvis du er i tvivl omkring hvilken loppekur du skal vælge kan du kigge på de store spillere i markedet, det er Advantage og det er Bayvantic.

Hvor ofte skal jeg behandle for lopper?

Som et generelt svar på dette spørgsmål er svaret - det står på pakken. Når det så er på plads så er de fleste af de populære mærker nemme at administrere og de holder omkring 30 dage. Det vil sige at indenfor et døgn så er loppekuren aktiv og den slår lopper ihjel på dette tidspunkt. Nu holder loppekuren så i 30 dage. Det er nok til at hunden skal komme af med de lopper som er på den og samtidig tage livet af alle de lopper som er i hundens tæpper og i sprækkerne i gulvet. Det er ofte en god ide at bruge loppekuren til at forebygge med. Det vil sige at man giver loppekuren, selvom ens hund ikke har lopper og det forhindrer så at hunden tiltrækker sig lopper. Når virkningen tager af (for nogle specifikke mærker er det 30 dage) så kan man behandle igen og så vil hunden fortsat være beskyttet mod lopper og flåter. Så det lidt længere svar på spørgsmålet omkring hvor ofte man skal behandle for lopper - ja så er det nok omkring med 30 dages mellemrum.

Virker loppekur mod flåter?

Skovflåter og lopper til hunde er to sider af samme sag. De kommer mange gange når hunden har været i hundeskoven eller andre steder med højt græs og et sted, hvor der er mange andre vilde dyr. Man har på fornemmelsen at skovflåter sidder på lur indtil netop ens hund kommer forbi og så kaster den sig over hunden. Når du har behandlet din hund med loppekur så vil den også være beskyttet mod flåter og andet utøj. Det er endnu en god grund til at man skal forebygge behandlingen af sin hund med en loppekur - at undgå at slæbe skovflåter med sig hjem.

Kan jeg behandle hundehvalpe med loppekur?

Dette er et af de hyppige spørgsmål som man ser mange steder rundt på forskellige fora på internettet. Noget af det som går igen er at man ikke må give loppekur til hvalpe på under 8 uger. Dernæst skal man være påpasselig med hvilken type loppekur man vælger at give til sin hundehvalp. Som udgangspunkt vil det være anbefalet at ringe til sin dyrlæge og lige håre hende omkring hvordan man skal takle det at ens hundehvalp har fået lopper. Det er sjældent at ens hundehvalp får lopper, hvis det er den eneste hund man har. Har man en ældre hund også er det typisk denne hund som slæber lopper eller andet med hjem og så skal der ikke meget kontakt til, før den lille hundehvalp også har fået lopper.

Sitemap | Relaterede sider | © eprodukter.dk | Denne side drives af eprodukter.dk. Siden er en samling af links til produkter hos samarbejdspartnere og priserne opdateres løbende. Priserne er sidst opdateret. 04/07/2020.