Flåter og Tæger

Flåter og tæger er en kæmpe irritation for både hunde- og katte ejere. Det er speciet flåter som er til gene for dyrene, da de bider sig fast og lever af at suge blod fra dyret. Alle som har haft kæledyr har prøvet at hunden eller katten kommer hjem med en lille skovflåt som har bidt sig fast. Det føles som en lille klump på størrelse med et ært. Tægerne derimod er ikke så farlige, de forveksles ofte med flåter, men er typisk ikke til gene for dyret.

Når en hund eller en kat kommer hjem med en skovflåt på sig er det med at få den fjernet med det samme. Som sådan mærker hunden eller katten ikke noget til den, men det er ikke et dyr man vil have til at sidde og suge blod  fra sit husdyr. Problemet med skovflåter er at de også smitter med forskellige farlige sygdomme, her er den mest kendte sygdom som den også kan overføre til mennesker borrelia-bakterien.

Flåten kan nemt tages af med en pincet eller med en flåt-tang som man nemt kan få hos dyrehandlen. Det eneste man skal passe på er at man ikke napper skovflåten over, således hovedet bliver siddende i hunden eller katten og kan give infektion efterfølgende. Derfor "lirker" og roterer man nærmest flåt tangen rundt omkring skovflåten og til sidst kan man trække den ud.

Sitemap | Relaterede sider | © eprodukter.dk | Denne side drives af eprodukter.dk. Siden er en samling af links til produkter hos samarbejdspartnere og priserne opdateres løbende. Priserne er sidst opdateret. 04/07/2020.